Wat leuk dat jullie gebruik gaan maken van onze kerst dinerbox!
Hier vind je alles wat je nodig hebt om er een geslaagde avond van te maken.

Belangrijk: voordat we gaan beginnen, check de dinerbox om te kijken of je niks mist. Mocht er iets niet inzitten laat het ons dan even weten.

De bereidingswijze van de kids dinerbox vind je onderaan de pagina!

Vooraf wat informatie:

Zuurdesem brood: afbakken op 180 graden voor ongeveer 10-12 minuten.
Goed laten afkoelen en daarna pas snijden.
Bij het brood serveren wij gerookte boter en pesto limoen mayonaise!
Het brood is gemaakt door bakker Thomassen uit Beneden-Leeuwen.

Laat de oven aanstaan voor eventueel het ‘voorverwarmen’ van de borden voor sommige gerechten, of voor de bereidingen die later nodig zijn.

Verder wensen wij jullie heel veel succes en natuurlijk smakelijk eten!
Wij zien de foto’s van jullie gerechten graag verschijnen op facebook of instagram.
En vergeet ons niet te taggen!

Benodigdheden voor het diner:

  • Hete lucht oven
  • Chef in huis dinerbox
  • Steelpannen
  • Zout & peper
  • Roomboter (smeerbaar)
  • Keukenwekker / Stopwatch
  • Paletmes
  • Staafmixer (of garde)

AMUSE

KASTANJE - UI - PECAN

Bereidingswijze:

Voeg de pecan crunch toe aan de amuse.
Bon appetit!

VOORGERECHT

COQUILLES / RUNDERPASTRAMI
oosterse bouillon – shiitake duxelles – citrus – gepofte rijst – sesam

Benodigdheden:

Coquilles (1,5 per persoon)/runderpastrami
Salade knolselderij en shiitake
Micro leaf salade
Sesam creme mayonaise
Oosterse bouillon
Citrus vinaigrette
Gepofte rijst

Bereidingswijze

  1. Pak de borden voor het voorgerecht. Het liefst wat kleinere borden met een beetje diepte.
  2. Warm de oosterse bouillon op in een steelpannetje.
  3. Maak ondertussen van de knolselderij salade een mooi rondje op het bord.
  4. Snij de coquilles in plakjes en verdeel deze dakpansgewijs over de knolselderij. Voeg naar smaak wat peper, zout en olijfolie toe.
  5. Als hier gekozen is voor runderpastrami, drapeer deze dan over de knolselderij.
  6. Knip het puntje van het spuitzakje met de sesam mayo. Spuit nu kleine toefjes sesam mayo op de coquilles of runderpastrami.
  7. Sprinkel de gepofte rijst over de coquilles of runderpastrami.
  8. Voeg wat sla toe bovenop.
  9. Voeg de oosterse bouillon toe rondom de coquilles of runderpastrami.
  10. Drizzle met een kleine lepel de citrus vinaigrette.
  11. Leg als er voor het hoofdgerecht gekozen is voor ossenhaas deze al buiten de koelkast zodat deze op kamertemperatuur kan komen.
  12. Bon Appétit

TUSSENGERECHT
(alleen bij de 4 gangen dinerbox)

KALFSSTOOFVLEES / GEPOFTE KNOLSELDERIJ
linzen – bospeen – wonton – parmezaan

Benodigdheden:

Kalfsstoofvlees/gepofte knolselderij
Wonton vel
Linzen stoof
Bospeen crème
Saus eekhoorntjesbrood
Parmezaan crunch

Bereidingswijze

  1. Pak de borden (het liefst wat kleinere) en zet deze even in de oven, zodat deze warm kunnen worden.
  2. Leg de wonton buiten de koeling zodat deze op kamertemperatuur kan komen.
  3. Zet een grote pan water op het vuur en breng het water tot ongeveer 80 graden. Heet, maar net niet kokend.
  4. Leg hier de zakjes in die gevacumeerd zijn, dat zijn de kalfsstoofvlees, linzenstoof en de bospeen crème. Het duurt ongeveer 10/15 minuten voor dit opgewarmd is.
  5. Als je voor de optie knolselderij hebt gekozen, mag deze ook in de oven. 8/10 minuten op 180 graden.
  6. Warm de eekhoorntjesbrood saus op in een steelpannetje.
  7. Begin op het bord met de bospeen creme. Schep met een lepel een toef op het bord en smeer deze als een rondje uit.
  8. Plaats daar op de linzenstoof.
  9. Voeg nu de knolselderij of het kalfsstoofvlees toe.
  10. Drappeer de wonton hier overheen.
  11. Voeg de eekhoorntjesbrood saus toe aan het gerecht. Mocht je een staafmixer hebben kan je de saus eerst nog wat opschuimen.
  12. Drizzle de parmezaan crunch over het gerecht.
  13. Bon Appétit!

HOOFDGERECHT

OSSENHAAS / KABELJAUW
rode biet – aardappel truffel crème – meloes uitje – crunch

Benodigdheden:

Ossenhaas/kabeljauw
Jus de veau/mosselsaus
Tarte tatin rode biet
Zuurkool stoof
Aardappel truffel puree
Aceto meloes uitje
Uien crunch

Bereidingswijze

1. Zet een pan water op het vuur en breng het water tot ongeveer 80 graden. (Heet, maar net niet kokend).
2. Leg hierin het zakje met de aardappelpuree. het duurt ongeveer 15 minuten voor het opgewarmd is.
3. Verwarm de oven tot 180 graden. Zet hierin de tarte tatin rode biet en de aceto meloes uitjes.
4. Wanneer alles in de oven zit begin met het bakken van de ossenhaas (of als je vis hebt de vis ook in de oven plaatsen).
5. Verwarm de sauzen (jus de veau of mosselsaus) & de zuurkool in 2 pannetjes op klein vuur tot aan het kookpunt, niet te lang doorkoken.
6. Doe dit in een goede anti-aanbak pan en zorg dat de ossenhaas rustig op het vet uitbakt. Gebruik dus niet teveel boter of olie. Bak de ossenhaas aan beide kanten 2 minuten, daarna wat roomboter toevoegen en het vlees laten rusten in aluminium folie voor 5 minuten. De vis hoef je niet te laten rusten en kan direct geserveerd worden.
11. Begin verder met het opmaken van de borden, het makkelijkste is om deze van de foto af te kijken of het filmpje op insta.
12. Haal voorzichtig de aardappel truffel puree uit het zakje en leg alles netjes op de bord.
13. Verdeel wanneer warm de bieten tarte tatin en het meloesuitje die in de oven staan over de borden.
14. Als laatste de ossenhaas of de kabeljauw verdelen over de hoofdgerecht borden en afgarneren met de saus.

DESSERT

KERST DESSERT
framboos - witte chocolade - pistache - aceto balsamico

Benodigdheden:

Lavendel witte chocolade mousse
Pistache cake
Framboos compote
Gel aceto balsamico
Frambozen krokantje

Bereidingswijze

  1. Pak het patisserie dessert met witte chocolade
  2. Verdeel de frambozen compote over de mousse
  3. Pak het aceto gel bakje en maak een mooi dotje op de compote
  4. Pak heel voorzichtig de frambozen koekjes en leg op het dessert.
  5. Bon Appétit!

Kids dinerbox bereidingswijze

Voorgerecht

– Warm de soep op in een steelpannetje of de magnetron.

Hoofdgerecht

– Zet het bakje in een voorverwarmde oven (180 graden), na ongeveer 15/20 minuten is het gerechtje klaar!
– Voeg de appelmoes toe, bon appetit!

Nagerecht

– Voeg de compote toe aan het dessert, bon appetit!